prosze o pomoc
alex: Witam wszystkich potrzeuje pomocy w rozwiazaniu ponizszego zadania z gory dziekuje wszystkim
zainteresowanym pomocą
1. Zdarzenia A i B zawarte w zbiorze Ω spełniają warunki: P(A) = 1/5, P(B prim) = 1/3, P(AnB) =
1/4 Oblicz:
a) P(A prim u B prim)
2. Zdarzenia A i B zawarte w zbiorze Ω spełniają warunki: P(A prim) = 1/8, P(B) = 1/2, P(AnB) =
1/3 Oblicz:
a) P(B prim)
b) P(A prim u B prim)
c) P(A prim n B)
10 wrz 15:50
PW: Zadanie 1.
To niemożliwe, gdyż
(A∩B)
⊂A,
a więc byłoby
Zbiór zawarty w A ma miarę taką jak A lub mniejszą.
10 wrz 18:04