matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
martyna:
ile to jest 2
10
27 wrz 19:06
Eta:
weź kalkulator : wybij 2 i naciśnij: x i przyciskaj = ( dziewięć razy) odp: = 1024
27 wrz 19:13
Eta:
lub tak : 2
10
=( 2
2
)
5
= 4
5
=4*4*4*4*4= 16*16 *4 = 256 *4 = 1024
27 wrz 19:16