matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru
Róża:
3
Czy pole obszaru ograniczonego krzywymi xy=3 i x+y=
co jest całka od 1 do 3 z
x
3
−x+4−
dx?
x
10 wrz 13:33
asdf:
dolną i górną granicę znajdź, graficznie rozwiąż, która ogranicza z góry, a która z dołu:
3
xy = 3 ⇒ y =
x
3
3
3
x
2
3−x
2
y + x =
⇒ y =
− x ⇒ y =
−
⇒ y =
x
x
x
x
x
10 wrz 14:05