prosze o pomoc
bla bla: Przybliżenie z nadmiaru liczby dodatniej x wynosi 13. Błąd względny tego przybliżenia wynosi
0,04. Wobec tego
a) x=13,52
b) x=13,5
c) x=12,5
d) x=12,48
27 wrz 18:57
bla bla: pomocy
27 wrz 21:58
Bogdan:
x − wartość dokładna,
(13 − x) − błąd bezwzględny.
| 13 − x | |
| = 0,04 ⇒ x = ... dokończ |
| x | |
27 wrz 22:07
bla bla: wyszło mi , że x=12,5
Już wiem jaki błąd robiłam. zamiast x w mianowniku podstawiałam 13 i wychodziło, że praktycznie
każda odpowiedź była dobra....
dziekuje za pomoc
27 wrz 22:16