matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania z funkcji liniowej
marcia:
x
2
+2x
sporzadz wykres funkcji F(x) =
− 2
|x+2|
dla jakich argumentow f(x) > 0 jakie wartosci funkcja przyjmuj 2 razy a jakie tylka raz
9 wrz 21:07
Mila:
D: x≠−2
x*(x+2)
f(x)=
−2 dla x>−2⇔f(x)=x−2 dla x>−2
(x+2)
x*(x+2)
f(x)=
−2 dla x<−2⇔f(x)=−x−2
−(x+2)
Odpowiedz na pozostałe pytania na podstawie wykresu f(x)
9 wrz 21:23