a*b | 6 | |||
h = | = | √5 | ||
c | 7 |
4 | ||
x = √a2 − h2 = | ||
7 |
x | 2 | |||
sinα = | = | |||
a | 7 |
y | 3 | |||
sin β = | = | √5 | ||
b | 7 |
ab | c*h | |||
P= | i P= | |||
2 | 2 |
ab | ||
h= | ||
c |
1 | ||
PΔ= | a*b | |
2 |
1 | ||
PΔ= | c*h | |
2 |
1 | 1 | ||
a*b= | c*h⇔a*b=c*h | ||
2 | 2 |
a*b | ||
h= | ||
c |
3√5 | 2 | |||
sinα= | , sinβ= | |||
7 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |