Układ równań
Antek: Rozwiązać układ równań:
2x+5y−7z=1
⋀
3x−8y+5z=2
Mógłby ktoś pomóc?
9 wrz 19:56
math: Metoda podstawienia. Banał

ale dużo... ekhm... liczenia
9 wrz 19:58
Antek: Własnie nie wiem czy mam dobrze xD
9 wrz 20:00
Antek: wyszło mi tak:
x=31y+1931
y=31z−131
z= 31y−131
z= z− 23 czyli z nie ma?
9 wrz 20:04
Antek: w odpowiedzi mam, że x i y jest tak jak u mnie, a z należy do rzeczywistych. Może ktoś to
zmienną z mi wytłumaczyć, dlaczego tak?
9 wrz 20:05
Antek: Pytanie wciąż aktualne
9 wrz 20:49