matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę ciągu
Hello (:
1+2+3+...+n
n
2
9 wrz 19:46
Ervin:
9 wrz 19:47
irena_1:
1+n
n(n+1)
n
2
+n
1+2+3+...+n=
*n=
=
2
2
2
n
2
+n
1+
1
n
1
=
→
2n
2
2
2
9 wrz 19:48
Hello (:
Dziękuje!
9 wrz 19:48