całka
Ola: moż emi ktoś powiedzieć gdzie robię błąd?
mam całkę niewłaściwą
| | dx | | | | dx | |
∫ |
| = lim∊→0 | ∫ |
| |
| | x√x | | | x√x | |
lim∊→0(4−2
√∊) = 0 ?
to w takich nawiasach to przedział, nie wiedziałam jak to inaczej zapisać
9 wrz 19:07
Ola: ?
9 wrz 19:12
Ola: pomoze ktos?
9 wrz 19:20
Ola: powinna wyjsc calka rozbiezna
9 wrz 19:20
Gal: | | 1 | | 1 | | 3 | |
całka chyba powinna być policzona tak: ∫ |
| dx = ∫ |
| dx = ∫x− |
| dx |
| | x√x | | | | 2 | |
ale niech mnie ktoś jeszcze sprawdzi
9 wrz 19:22
Gal: | | 1 | |
potem możesz to zapisać tak: −2 |
| + C |
| | X2 | |
9 wrz 19:24
9 wrz 19:25
9 wrz 19:25
Gal: tak
9 wrz 19:27
Ola: ok, teraz wyszlo, dzieki
9 wrz 19:28