matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hvj
fd:
proszę o obliczenie krok po kroku z uzasadnieniem. Wystarczy mi jeden przykład cos ( 6 π + 2/3 π)
9 wrz 18:50
Mila:
2π
2π
−1
cos(6π+
)=cos
=cos120
0
=cos(180
0
−60
0
)=−cos60
0
=
3
3
2
9 wrz 18:59