matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone 1/i
zderzak:
Witam, mógłby ktoś mi wytłumaczyć dlaczego (1 / i − bo niewyraźnie widać)
1
i
= −i ? Jakoś rozpisać czy coś
Pozdrawiam
9 wrz 17:59
Mila:
1
1
i
i
i
=
*
=
=
=−i
i
i
i
i
2
−1
9 wrz 18:01
zderzak:
Ok, rozumiem
dzięki
9 wrz 18:05