matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz townania
michal:
9x
2
=1
9 wrz 17:48
Lorak:
https://matematykaszkolna.pl/strona/57.html
9 wrz 18:03
bezendu:
9x
2
−1=0 a
2
−b
2
=(a−b)(a+b)
9 wrz 18:04
myślicielkaaaa:
(3x−1)(3x+1)=0 3x−1=0 3x+1=0 3x=1 3x=−1 x=
1
3
x=−
1
3
9 wrz 18:09