Funkcja wykładnicza
Kuba: Witam prosiłbym o pomoc w zadanku z funkcji wykładniczej:
Rozwiąz układy metodą graficzną.
| ⎧ | y=2x−2 | |
| ⎩ | (x−3,5)2 + (y−4,5)2 = 14,5 |
|
9 wrz 17:40
asdf:

| | 2x | | 2x | | 1 | |
y = 2x−2 = |
| = |
| = |
| * 2x |
| | 22 | | 4 | | 4 | |
1.
y= 2x
| | 1 | |
2. y = |
| * 2x ;T→=[−(−2),0] = [2,0] |
| | 4 | |
9 wrz 17:45
PW: A drugie równanie opisuje okrąg o środku (3,5, 4,5) i promieniu √14,5. Żeby dobrze
(dokładnie) narysować ten okrąg, trzeba umieć ten √14,5 skonstruować
9 wrz 20:14