matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz zrownania
Alicja:
Rozwiaz rownania x
2
−{1}{12}=0 5x
2
−{1}{5}x=0
9 wrz 17:32
bezendu:
1
x
2
−
=0
12
1
x
2
=
12
√
3
√
3
x=−
lub x=−
6
6
1
5x
2
−
x=0
5
1
5x(x−
)=0
25
1
x=0 lub x=
25
9 wrz 17:34