matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
sysy:
Do prostopadłościennego akwarium z wodą wpadła metalowa kostka sześcienna o krawędzi długości 2cm. O ile mm podniósł się poziom wody, jeśli z akwarium nie wylała sie ani kropla, a podstawa akwarium ma wymiary 10cm x 20cm
9 wrz 17:19
sysy:
V kostki= 8cm
3
9 wrz 17:20
sysy:
Pp=200cm
2
9 wrz 17:20
sysy:
co mam dalej zrobić?
9 wrz 17:20
sysy:
9 wrz 17:31
Mila:
200*x=8
8
x=
cm
200
4
x=
cm=....mm?
100
9 wrz 18:38