9 wrz 16:25
ICSP: Możesz podnieść do kwadratu
Możesz narysować te dwa wykresy
9 wrz 16:27
Piotr 10: Możesz , np. graficznie narysować wykres funkcji y=IIx−3I−2I i potem wyznaczysz x
9 wrz 16:28
9 wrz 16:30
Równina: a ten sposób z podnoszeniem do kwadratu to jak
9 wrz 16:47
Równina: ICSP możesz zapisać jak ma to wyglądać? 2 razy podnoszę do kwadratu
9 wrz 16:58
Równina: ((x−3)2−2)2=1, bo chyba nie tak?
9 wrz 17:05
pigor: a możesz powiedzieć dlaczego chcesz innaą metodą, przecież każda inna jest do d...
9 wrz 17:11
pigor: a co do twojego podnoszenia do kwadratu to nie masz pojęcia jak to się robi
9 wrz 17:12
Lorak: aleś miły.
9 wrz 17:14
Równina: wiem, że źle, dlatego się pytam

pigor to jak możesz to napisz
9 wrz 17:18
pigor: no to będę taki miły i
||x−3|−2|=1 ⇔ (|x−3|−2)
2= 1
2 ⇔ (x−3)
2−2*|x−3|*2+2
2=1 ⇔
⇔ |x−3|
2−2*|x−3|*2+2
2=1 ⇔ |x−3|
2−4|x−3|+3=0 ⇔ z delty lub wzorów Viwte'a
⇔ |x−3|=1 lub |x−3|=3 ...
9 wrz 17:33
Równina: ok, dziękuję pigor, że byłeś taki miły

w sumie metoda "gorsza" niż inne...
9 wrz 17:39