znajdź macierz X
Kinga:

witam potrzebuje pomocy z tym równaniem
znajdż macierz X
2X * (Macierz transopnowana) ....
9 wrz 13:00
Trivial:
2XA − B = C
2XA = C + B
I tutaj wstawić, znaleźć odwrotność A, dodać B+C i wymnożyć
9 wrz 13:44
Kinga: i jeszcze jedna proszę
3X + A= BX
9 wrz 15:01
Trivial:
3X − BX = −A
(3J−B)X = −A
X = −(3J−B)−1A
Gdzie J oznacza macierz jednostkową (jedynki na przekątnej, zera poza).
9 wrz 15:57
Kinga: dziękuję ślicznie za pomoc
9 wrz 16:59
Kinga: Mam problem jeszcze z jednym
2Y * A = B + Y*C
9 wrz 17:43
Kinga: (A+4X)−1 = B
9 wrz 17:54