O co chodzi?
typo: O co chodzi w takim zadaniu? Określić istnienie granicy limPn gdzie P=(xn,yn)
I są podane takie P np P=((1−32n)5n, (1+2n+3))
9 wrz 00:29
typo: Proszę, błagam o odp.
9 wrz 01:14
soty: √16,16
9 wrz 01:18
typo: to jest odpowiedź: (e −15/2, 1)
Tylko skąd to się bierze..
9 wrz 06:23
asdf: | | −3 | |
limn→∞ (1+ |
| )5n = [1∞] |
| | 2n | |
| | −3 | |
limn→∞ [(1+ |
| )2n] 5/2 = (e−3)(−5/2) = e−3*5/2 = e−15/2 |
| | 2n | |
| | 2 | | 2 | |
limn→∞(1+ |
| ) = [1 + |
| ] = 1 |
| | n+3 | | ∞ | |
9 wrz 11:04