matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstremum , objetosc bryly i duzo liczenia :(
Pietras:
Witam , mam zadanka do rozwiązania a po wakacjach pustka w głowie
Prosił bym o pomoc 1. V bryły y=
√
xlnx
, 1≤x≤0 2.Ekstremum lokalne z=(y−x
2
)e
−
y 3. Rozwiazać y"+2y'+y= e
−
x /x
8 wrz 22:44
Pietras:
czy ktos mogl by pomoc ?
8 wrz 23:12