matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z całką
nataliaxx2:
∫(1−x
2
)
2
dx= ? Pomoże ktoś ? bedę ogromnie wdzięczna
8 wrz 18:23
Basia:
= ∫(1−2x
2
+x
4
)dx = ∫1dx − 2∫x
2
dx + ∫x
4
dx = ................
8 wrz 18:31
nataliaxx2:
dziękuję ślicznie
8 wrz 18:38