matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dobrze rozwiązałem układ równań?
alexaa:
Dobrze rozwiązałem układ równań? Rozwiązanie w załączniku:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/321b40a736787a2a.html
8 wrz 17:31
Basia:
źle; błąd już w pierwszym wierszu, więc dalej nie czytam
1
x − y = 8 /*6
6
x − 6y = 48 x = 6y + 48
8 wrz 17:36