matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Ressah:
Zbadaj dla jakich wartości parametru A układ równań jest oznaczony dla jakich nieoznaczony a dla jakich sprzeczny. ax+3y+az=0 −ax+2z=3 x+2y+az=a
8 wrz 16:51
Krzysiek:
skorzystaj z tw. Cramera
8 wrz 16:55