Zadanie tekstowe
Krakus: Bardzo prosze o pomoc, zadanie proste ale nie wiem jak sie do neigo zabrac!
Zadanie: W stuosobowej grupie studentów 75 uczy się języka angielskiego, 45 niemieckiego, a 35
uczy sie obu tych języków jednocześnie
a) ilu studentów z tej grupy uczy się przynajmniej jednego z tych jezyków
b) ilu studentów z tej grupy nie uczy się żadnego z tych języków
c) ilu studentów uiczy się dokładnie jednego z tych języków
Z góry dziękuję za okazaną pomoc!
27 wrz 15:35
aaa: a)(75−35)+(45−35)+35=40+10+35=85
b)100−85=15
c)(75−35)+(45−35)=50
27 wrz 15:56