matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kajka:
64
2
/3−
√
8
oblicz:
0,5
4
*
4
√
4
8 wrz 15:58
Jolanta :
nie wiem co masz w liczniku 64
2/3
? mianownik mozna tak przedstawić
5
1
0,5=
=
10
2
1
=2
−1
2
(2
−1
)
4
=2
−4
4
√
4
=4
1/4
=(2
2
)
1/4
=2
2/4
=2
1/2
2
−4
*2
1/2
=2
−3 1/2
=2
−7/2
8 wrz 16:10
kajka:
log
2
4
32
8 wrz 16:13
kajka:
7pi
1/2 sin
6
8 wrz 16:14
Jolanta :
? Pytałam o licznik
8 wrz 16:22