matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x - pierwiastki i potęgi, naprawdę nie umiem się za to zabrać :(
Pysia:
x=
√
48
−
√
32
/ (
4
√
3
+
4
√
2
)(
4
√
3
−
4
√
2
) to jest ułamek tylko coś nie wychodzi graficznie proszę o pomoc
8 wrz 15:23
Olka:
x=
√
48−32
=
√
16
=4
4
√
3
+
4
√
2
*
4
√
3
−
4
√
2
=(
4
√
3
2
−
4
√
2
2
=
2
√
3
−
2
√
2
8 wrz 15:31