zielony: Na podstawie wykresu funkcji y=f(x) naszkicuj wykres y=g(x), gdzie g(x)= −f(x) jeśli :
1) f(x)= sgn x−2
2) f(x)=(x−2)3
3) f(x)=|x+4|
4) f(x)= 1/x + 4
8 wrz 15:00
fx: Fajne zadanko, miło, że się nim z nami dzielisz.
8 wrz 15:04
fx: Bo chyba nie oczekujesz rozwiązania? Co ja plotę, któż by oczekiwał pomocy bez napisania
chociaż "proszę o pomoc"

. Bardzo ładne zadanko, zapiszę sobie w notesie.
8 wrz 15:06
8 wrz 15:09
zielony: pomoże ktoś?
8 wrz 15:15
fx: Ależ tam jest pytanie jak sobie poradzić z taką całką u Ciebie − tylko treść zadania.
8 wrz 15:20
fx: Przekształcenie −f(x) to symetria względem OX w stosunku do wykresu f(x).
8 wrz 15:22
zielony: wiem, problem w tym że nie wiem co zrobić z funkcją signum
8 wrz 15:48
fx: Jaka jest jej definicja? Rysujesz tę funkcję i odbijasz względem osi OX.
8 wrz 16:09