matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz (potęgi o wykładniku wymiernym)
Wika:
oblicz:
√
38 − 12
√
2
−
√
11 − 6
√
2
8 wrz 14:34
Eta:
(6−
√
2
)
2
= 36−12
√
2
+2= 38−12
√
2
(3−
√
2
)
2
=...... = 11−6
√
2
√
a
2
=|a| W= |6−
√
2
|− |3−
√
2
| = ......
8 wrz 14:38
Wika:
oo, dzieki ^^
8 wrz 14:41