matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuwanie niewymierności
Łukasz :
Usuń niewymierność z mianownika
√
7
=
2
√
3
: 3
Czy mógłby mnie ktoś troszeczkę naprowadzić jak to zrobić ?
8 wrz 13:45
Saizou :
√
7
3
=
√
7
*
dokończ teraz
2
√
3
3
2
√
3
8 wrz 13:46
Łukasz :
3
√
3
3
√
3
3
√
3
=
√
7
*
*
=
√
7
*
=
√
7
*
=
2
√
3
√
3
2 * 3
6
3
√
3*7
3
√
21
√
21
=
=
6
6
3
Czy dobrze policzyłem?
8 wrz 13:57
Łukasz :
√
21
oj będzie =
2
8 wrz 13:57
Diana:
?
8 wrz 14:12