matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potrzebuję NWD i NWW (18,30) Rozwiązałam to sama ale nie jestem pewna . Proszę
Klaudia05:
Potrzebuję NWD i NWW (18,30) Rozwiązałam to sama ale nie jestem pewna . Proszę o pomoc
8 wrz 12:45
ICSP:
NWD(30;18) = NWD( 12 ; 18) = NWD( 6 ; 12) = 6 NWD(30 ; 18) * NWW(30 ; 18) = 30 * 18 6 * NWW(30 ; 18) = 30 * 18
30 * 18
NWW(30 ; 18) =
= 5 * 18 = 90
6
8 wrz 12:47
Klaudia05:
WIELKIE DZIĘKI, ja inaczej to robiłam ale wyszło mi tak samo
8 wrz 12:49
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1350.html
8 wrz 12:53