matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania macierzowe
Gal:
4 −1
0 3
A=
− macierz
XA − 2X = −B
T
−0,5 −0,5
0 −1
wyszło mi, że X =
czy ktoś mógłby sprawdzić czy dobrze policzyłem?
7 wrz 20:35
Gal:
ponawiam prośbę
8 wrz 18:48
Gal:
ponawiam prośbę
9 wrz 11:20
Janek191:
Brak macierzy B
9 wrz 12:21
Gal:
macierz B jest jednostkowa
9 wrz 19:08