7 wrz 16:27
ICSP: ja tam widzę tylko a < 2,5
7 wrz 16:31
Estrella: mniejsza o to, wiem, ze to jest zalozenie, na ktorego podstawie odrzucono jedno z rozwiazan,
ale nie mam pojecia skad sie ono wzielo
7 wrz 16:39
ICSP: długość boku musi być liczbą dodatnią

b = 5 − 2a stąd
b > 0 ⇒ 5 − 2a > 0 ⇒ a < 2,5
7 wrz 16:41
Estrella: dzięki
7 wrz 16:42
Estrella: jeszcze jedno pytanie, w obwodzie jest chyba blas, bo powinno byc: 2(11+√21) a tam jest
inaczej
7 wrz 16:43
Estrella: nie, jednak nie
7 wrz 16:46
ICSP: b = 5 − 2a = 5 − 2(6 −
√21) = 5 − 12 + 2
√21 = 2
√21 − 7
b jest tam źle policzone

Teraz obwód
Obw
ABCD = 2(b+4) + 2(a+8) = 2(b + 4 + a + 8) = 2(a+b + 12) =
= 2(6 −
√21 + 2
√21 − 7 + 12) = 2(11 +
√21)
7 wrz 16:53
Estrella: dzięki
7 wrz 16:57
Estrella: a pole, jak policzyc, bo mi ewychodzi zle w pkt b)
7 wrz 17:16
ICSP: Pole jak chcesz

P = |AB| * |ED| albo P = |BC| * |DF|
weźmy pierwsze czyli
P = |AB| * |ED| z treści zadania |ED| = 6
|AB| = a + 8 = 6 −
√21 + 8 = 14 −
√21
P = 6(14 −
√21) cm
2
7 wrz 17:18
Estrella: dzięki

ja chyba juz nie mysle od robienia tych zadan
7 wrz 17:20
ICSP: to idź na

! W umiarkowanych ilościach poprawie myślenie
7 wrz 17:23