Całka
M.: Policz całkę ∫ABPdx+Qdy+Rdz, gdzie AB jest odcinkiem łączącym punkty A, B
AB=AB
A=(0,0,0)
B=(1,2,3)
Proszę o jakąś pomoc, wskazówki...
7 wrz 13:54
M.: Zapomniałam:
P=2x−yz
Q=2y−xz
R=2z−xy
7 wrz 13:55
7 wrz 14:06
M.: Może mi to ktoś sprawdzić bo nie mam odpowiedzi do tego zadania.
x=t
y=2t
z=3t
t∊[0,1]
x'=1 y'=2 z'=3
∫01{(2t−6t2)*(6t)*1+(4t−3t2)*(6t)*2+(6t−2t2)*(6t)*3}dt=∫01(12t2−
36t3+48t2−36t3+108t2−36t3)dt=∫01(168t2−108t3)dt= 168−108=60
7 wrz 15:26
M.: już wiem że to jest źle, więc niech się już nikt nie męczy
7 wrz 15:55