czy mógłby mi ktoś sprawdzić równanie
THIRTEEN_13: Czy mógłby mi ktoś sprawdzić równanie:
| | √2 | |
(cosx −2)(cosx + |
| = 0 |
| | 2 | |
czyli:
| | √2 | |
cosx = 2 <−− sprzeczność ⋁ cosx = − |
| |
| | 2 | |
x =
π4 + 2kπ k∊C
7 wrz 11:02
Dominik: sprawdz czy zgadza sie chociazby dla k = 0...
7 wrz 11:04
THIRTEEN_13: | | π | | π | | √2 | |
k = 0 ⇒ x = |
| ⇒ cos |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
7 wrz 11:09
Dominik: no to chyba cos nie tak, nie uwazasz?
7 wrz 11:11
7 wrz 11:12
THIRTEEN_13: No to jak to powinno wyglądać?
7 wrz 11:17
7 wrz 11:22
THIRTEEN_13: Bo dla tych wartości cos jest ujemny
7 wrz 11:22
7 wrz 11:35
THIRTEEN_13: no i to zamyka mojąsprawę dzięki za wszystko
7 wrz 11:37