liczby rzeczywiste
Carla: (0,0121)1/2 − 3√−0,027 − 10√5−3
7 wrz 10:38
Carla: ostatni ułamek jest do potęgi −3
7 wrz 10:39
Antek: Zapisz ten ostatni ulamek ale za pomoca duzej litery U bedzie lepiej widac
Nie wiem co tam jest 10 czy 1
7 wrz 10:42
Carla: 10/√5
7 wrz 10:45
Carla: (10/√5)−3
7 wrz 10:45
Antek: | | 10 | | √5 | | 5√5 | |
( |
| )−3=( |
| )3 = |
| a to kuz sobie uprosc |
| | √5 | | 10 | | 1000 | |
(0,0121)
1/2=
√0,0121=0,11
3√−0,027=−0,3 −−−moze byc liczba ujenba bo jest pierwiastek stppnia nieparzystego.
Podstaw sobie i licz dalej
7 wrz 10:55