Prosi ;)
Careflee: | | 3*104+6*103 | |
1. Liczbę |
| zapisano jako ułamek o mianowniku |
| | (1,5*103)*(4*102) | |
równym 50. Licznikiem tego ułamka jest liczba ?
| | √√3−√2*√√3+√2 | |
2. Liczbę przeciwną do liczby |
| jest ? |
| | √4+2√5*√2√5−4 | |
3. Michał chce wpłacić kwotę k zł na lokatę roczną. Bank A oferuje lokatę oprocentowaną 5%
rocznie, bank B lokatę oprocentowaną 6% rocznie. Jeśli Michał zdecyduje się na bank A, to po
roku otrzyma odestki o wysokości x zł, a jeżli zdecyduje się na bank B, to odsetki wyniosą y
zł. Prawdziwa jest zależność: A. y=101%x ; B. y=110%x ; C. y=120%x ; D. y=150x. (jak
znajdziecie czas to prosiłabym z wyjaśnieniem )
Dziękuję z góry ! Co ja bym bez was zrobiła