matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Basia:
(1+
√
12
)
2
−(2−
√
3
)(
√
3
−2)
(
√
8
−2)(2+2
√
2
)
6 wrz 23:13
Eta:
...= 5
6 wrz 23:18
Eta:
2
√
2
=
√
8
,
√
12
= 2
√
3
i jedziemy:
1+2
√
3
)
2
+(2−
√
3
)(2−
√
3
)
13+4
√
3
+7−4
√
3
20
=
=
=5
(
√
8
−2)(
√
8
+2)
8−4
4
6 wrz 23:41
Basia:
Dziękuję
6 wrz 23:59