Witam.Proszę o pomoc:-)
andzia: Pomożecie?
1.Obwód przekroju osiowego stożka jest równy 30,a promień podstawy jest mniejszy od tworzącej
stożka.Wówczas tworząca stożka jest nachylona do płaszczyzny pod kątem:
α=30 stopni
α,takim,że sinα=15
α,takim,że cosα=15
α=60 stopni
2.funkcja liniowa f przyjmuje wartości dodatnie jedynie w przedziale(−2,+∞),a do jej wykresu
należy punkt A=(1,9).Jaki jest wzór tej funkcji?
27 wrz 13:58
andzia: 
27 wrz 16:19
andzia: proszę,o jakieś naprowadzenie chociaż
27 wrz 20:32
andzia: czy naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc


!
28 wrz 13:49
andzia: 

?
28 wrz 16:51
andzia: pomocy
28 wrz 18:06