Średnia frekwencja uczniów
lawenderr: Oblicz średnią frekwencję całej klasy za rok szkolny, jeżeli klasa miała w całym roku 952
lekcje, uczniów było 33, a łącznie wszyscy uczniowie opuścili 720 godzin.
Z góry dzięki
6 wrz 20:04
Edyta:
952*33=31416 liczba godzin lekcyjnych łącznie
31416−720=30696 liczba godzin na których uczniowie byli
z proporcji:
31416 − 100%
30696 − x
x=97,7%
7 wrz 06:46
koniu: 56x15
4 sty 14:26
koniu: klasa miała 18 godzin w roku, uczniów było 15 łącznie opuścili 104 godziny
7 sty 12:09