...
NOOO: Oblicz całkę wymierną.
Sprowadziłam ją do prostszej postaci
| 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| |
| 2x2−7x+3 | | | | (2x−1)(2x−6) | |
| 1 | | A | | B | |
| = |
| + |
| |
| (2x−1)(2x−6) | | 2x−1 | | 2x−6 | |
Czy na tym etapie jest wszystko ok?
6 wrz 18:50
PW: | | 1 | |
Nie, 2(x− |
| )(x−3) ≠ (2x−1)(2x−6) |
| | 2 | |
6 wrz 18:57
NOOO: czyli moge tylko jeden nawias pomnozyc?
6 wrz 18:59
Mila:
No pewnie.
2*3*5=6*5=30
albo
2*3*5=3*10=30
6 wrz 19:23
NOOO: no tak

głupia jestem
6 wrz 19:54
NOOO: Jak zrobić tą całkę, żeby wyszła mi taka odpowiedź. Nie chce mi jakoś wyjść
7 wrz 13:39
NOOO:
7 wrz 13:58
NOOO: ma ktos pomysl?
7 wrz 14:52