matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
Wiki:
Trójkąt prostokątny o przeciwprostokątnej AB jest wpisany w okrąg. Kąt CAB ma miarę 50. Wyznacz kąt między styczną do okręgu poprowadzoną w punkcie B i bokiem BC trójkąta. Pomoże ktoś
?
5 wrz 22:11
Mila:
β=90−50=40 δ=90−40=50
5 wrz 23:45