Obliczyć całkę:
Elon: Obliczyć całkę ∫2/1+x2dx.
I teraz moje pytanie czy tą całkę trzeba obliczać jakąś metodą, czy mogę ze wzoru: ∫dx/x2+a2
?
5 wrz 22:00
Elon: Pomoże ktoś?....
5 wrz 22:15
kropek: a po co ? znasz wzor na arctgx ?
| | 2 | |
∫ |
| =2arctgx+C i koniec |
| | 1+x2 | |
5 wrz 22:18
kropek: | | 2 | |
∫ |
| dx=2arctgx + C maly blad |
| | 1+x2 | |
5 wrz 22:20
asdf: 1 = 1
2 i podsatwowy wzor na całke
5 wrz 22:23
Elon: Okey po prostu chciałem się upewnić, bo już nie wiedziałem czy dobrze się za to biorę czy nie

Dzięki wielkie za pomoc!
5 wrz 22:38