matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Lola:
oblicz wyrazy ciągu: a
3
, a
5
, a
12
, a
n+1
, a
n−2
,
3n−5
gdy: a
n
=
2
5 wrz 20:57
bezendu:
a
3
=2 a
5
=5 a
12
=15.5 a) a
n
+
1
3(n+1)−5
3n−2
=
2
2
b) a
n
−
1
3(n−2)−5
3n−11
=
2
2
5 wrz 20:59
asdf:
3 *
3
− 5
a
3
=
= ...
2
3 *
5
− 5
a
5
=
= ...
2
3 *
(n+1)
− 5
a
(n+1)
=
= ...
2
5 wrz 21:00
Lola:
dziękuję za pomoc
5 wrz 21:05