Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań
KOT: Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań:
y=x2
y=|x|+2
Proszę o pomoc :c
5 wrz 20:06
bezendu:

y=x
2
y=|x|+2
x=−2 i y=4 lub x=2 i y=4
5 wrz 20:08
KOT: Dziękuję bardzo :3
5 wrz 20:10
Eta:

A(−2,4) , B(2,4)
odp:
x=−2 x= 2
i lub i
y=4 y=4
5 wrz 20:12
KOT: Dziękuję, dziękuję ;3
5 wrz 20:13
Antek: No to kocie
1 co jest wykresem y=x2 No to narysuj
2. Wykres funkcji y=|x|+2 Widzimy ze ten wykres tej funkcji powstaje przez przsuniecie wykresu
y=|x| o 2 jednostki w gore Wiec narysuj ten wykres
Algebraicznie trzeba porownac do siebie obie funkcje i
5 wrz 20:14
KOT: Tak, już widzę. Nie byłam po prostu pewna, czy dobrze wcześniej zrobiłam, ale potwierdziło się,
że tak ;3
Dziękuję za radę, dobranoc :3
5 wrz 20:21