trygonometria
ewa: proszę o pomoc : uzasadnij że : cos 34⁰ − ctg 34⁰ *ctg 56⁰ = −1
5 wrz 19:10
sushi_ gg6397228:
wzory redukcyjne znamy?
5 wrz 19:12
ewa: tak
5 wrz 19:12
PW: Wskazówka: 56=90−34
5 wrz 19:13
sushi_ gg6397228:
ctg 34o= ....
5 wrz 19:13
ewa: ale nie wychodzi
5 wrz 19:15
sushi_ gg6397228:
zapisz obliczenia
5 wrz 19:18
ewa: cos 34⁰ −ctg34⁰ *ctg 56⁰ = cos 34⁰ − ctg34⁰ *ctg(90⁰ −34⁰ )= cos 34⁰ − ctg 34⁰ *tg 34⁰ =
=cos 34⁰ −1
i nie wiem co dalej
5 wrz 19:21
sushi_ gg6397228:
więc może coś nie tak podali w zadaniu lub czegoś tutaj brakuje
5 wrz 19:26
ewa: dzięki
5 wrz 19:26
xDD:

αβ∊⊂∑⇒≠
25 wrz 23:09
Eta:
@
xDD
Nie masz co robić? ........ umyj nogi przed spaniem !
25 wrz 23:11