matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz parametr m
maras:
Wyznacz 'm' wiedząc, że wykres funkcji liniowej 'g' jest równoległy do wykresu funkcji liniowej 'f', jeśli f(x) = (
√
3
+ m)x −
√
3
, g(x) − (5 +
√
3
m)x + 2m z góry dziękuję za pomoc
5 wrz 17:54
bezendu:
√
3
+m=−5−
√
3
m (
√
3
+1)m=−5−
√
3
−5−
√
3
m=
√
3
+1
m=1−2
√
3
5 wrz 18:01
maras:
dzięki!
5 wrz 18:09