Obliczyć za pomocą całki potrójnej objętość bryły
Kamil: Mam problem z wyznaczeniem granic całkowania
mam już granicę dla "x" i dla "fi" ale nie mam dla "z"
Treść zadania: Obliczyć za pomocą całki potrójnej objętość bryły ograniczonej powierzchniami:
z = 0, x2 + y2 = 4, z = √9 − x2 − y2
5 wrz 17:39
Kamil: Wychodzi mi połowa kuli ograniczona walcem o promieniu 4.
Jak teraz wyznaczyć granicę dla Z
wiem że będzie od 0 do .... i tutaj mam wstawić równanie kuli
5 wrz 17:41
Kamil: brakuje mi tylko tego ograniczenia bo resztę zadania umiem zrobic
5 wrz 19:00