pomocy
shay: |x+1|−|x|=0 prosze wyjasnic mi krok po kroku i nigdzie nie odsylac bo przykladu z samym |x| nie
znalalzlem prosze wyjasnic mi ten
5 wrz 16:01
wredulus_pospolitus:
ale co mamy Ci wyjaśniać ... a teorię związaną z wartością bezględną znamy

Nie

to ruszamy
cztery literki i się jej uczymy
Znamy

To w czym problem
5 wrz 16:02
shay: no jak mam to zrobic pokaz mi to juz bede wiedzial jak inne robic gdyby bylo tam |x+1|−|x+2|=0
na przyklad to umiem ale z samym x nie umiem
5 wrz 16:03
wredulus_pospolitus:
|x+1| − |x| = 0 <=> |x+1| = |x|
i rysujesz dwie funkcje:
y=|x+1|
y = |x|
i zaznaczasz punkt przecięcia
5 wrz 16:06