matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek sześcienny z 0,375
barbra:
Może mógłby ktoś wyjaśnić mi, jak wyciągnąć
3
√
0,375
? Z góry dziękuję.
4 wrz 22:06
Eta:
125*3
5
3
√
=
3
√
3
= 0,5
3
√
3
1000
10
4 wrz 22:11
pigor:
..., np. tak :
3
√
0,375
=
3
√
0.125*3
= 0,5
3
√
3
4 wrz 22:11