narysować wykres funkcji
Petro-7: Witam,
potrzebuję pomocy z matematyki klasa II liceum, mianowicie przepisałem to
http://db.tt/ZfmYKt3F bezmyślnie z
tablicy i zupełnie nie wiem jak to rozwiązać, skąd się wzięło to y=−x itp, skoro tego nie ma w
treści zadania...
Tutaj treść
http://db.tt/Vpg7ORZ1 zadanie numer 1.47 punkt a)
Z góry dziękuję za pomoc
4 wrz 21:47
Janek191:

f(x) = − x − 2 dla x ∊ ( −
∞ ; 1)
x − 4 dla x ∊ < 1; +
∞ )
4 wrz 22:01
Janek191:
f(− 2) = − (−2) − 2 = 2 − 2 = 0
f(1) = 1 − 4 = − 3
f(4) = 4 − 4 = 0
4 wrz 22:03
Mila:

f(x)=−x−2 dla x<1
f(x)=x−4 dla x≥1
1)Rysujesz wykres funkcji y=−x−2 tyko dla argumentów mniejszych od 1
Punkty wykresu: (0, −2),(−1,−1)
2)Rysujesz wykres funkcji y=x− tyko dla argumentów większych od 1
Punkty wykresu: (1, −3),(2,−2)
4 wrz 22:04
bezendu:

zielona −x−2
niebieska x−4
4 wrz 22:04