matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci
szymon:
Zapisz wyrażenie w najprostszej postaci pomocy proszę 4
√
18
− 2
√
63
√
175
+ 5
√
108
4 wrz 19:30
bezendu:
4
√
18
−2
√
63
=12
√
2
−6
√
7
=6(2
√
2
−
√
7
)
√
175
+5
√
108
=5
√
7
+30
√
3
=5(
√
7
+6
√
3
)
4 wrz 19:33